Team XQ

Team XQ

€4750,- pp

 • 10 workshopdagen in 5 blokken
 • 4 Avonden bedrijfsbezoek/intervisie
 • Verschillende trainers met eigen expertise
 • Persoonlijkheidsprofiel
 • Prettige locatie centraal gelegen

TEAM XQ: Vergroot je impact als Agile Coach/Scrum master

Ben je Agile Coach of Scrum Master en wil je graag meer impact maken? Zou je graag sparren met vakgenoten over waar je tegenaan loopt? En wil je je rol met meer zelfvertrouwen, overtuiging en resultaat vervullen? Volg dan nu het jaarprogramma TEAM XQ.

Naast IQ en EQ heb je in jouw rol ook XQ nodig: eXperience en eXcecution. TEAM XQ versterkt je eXecution met praktische vaardigheidstrainingen op het gebied van onder andere beïnvloeden en onderhandelen. In de groep vergroot je je eXperience quotiënt exponentieel door het delen van ervaringen met de andere deelnemers.

Door het praktisch oefenen van coachingstechnieken en het uitwisselen van ervaringen met vakgenoten gaat de theorie leven en ben ik veel effectiever in mijn rol.

Waarom TEAM XQ?

Agile Coaches en Scrum Masters vormen de sleutel tot het succes van een transitie. Toch vallen zij vaak buiten de boot als het gaat om serieuze development programma’s; alle focus ligt op frameworks en op de werkwijzen van medewerkers. Het TEAM XQ-jaarprogramma vult dat gat op. In dit jaarprogramma komen Scrum Masters, Agile Coaches en Agile Leaders uit verschillende bedrijven bij elkaar om op een professionele wijze te werken aan hun eigen ontwikkeling en coachingsvaardigheden. Zo staan zij sterker in hun rol, kunnen ze meer impact maken en meer bijdragen aan transities.

Doelgroep

Het programma is vooral interessant voor Agile Coaches en Scrum Masters die een hands-on aanpak voor hun vakgebied zoeken. Je hebt al een aantal jaren agile ervaring, het bedrijf waarin je werkt is aan het veranderen en jij wilt ook jezelf verder ontwikkelen. Daar mis je binnen jullie bedrijf de mogelijkheden voor. Bovendien zou je graag vaker met vakgenoten uit andere bedrijven sparren: waar lopen zij tegenaan en hoe kun je van elkaar leren om met meer impact te coachen?

Opzet

Team XQ is een intensief programma van een jaar, met 5 x 2 workshopdagen die ieder een eigen thema hebben. Daarnaast organiseren we 4 avonden met bedrijfsbezoeken en/of intervisie. De groep bestaat uit zo’n 15 personen die op vergelijkbare posities werken, in verschillende bedrijven. Naast theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen is er veel aandacht voor het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers. Zelf brengen we praktijkcases in vanuit onze eigen ervaring.

Onderwerpen

Elk blok heeft een aantal thema’s, die je in het schema hiernaast ziet. We dagen je uit op de hoofdthema’s IQ, EQ en XQ.

In elk blok zetten we beproefde methoden en werkvormen in, we maken gebruik van rollenspelen, je krijgt een eigen persoonlijke analyse en er is ruimte om met elkaar te bespreken hoe je praktijksituaties kunt aanpakken. Na elke sessie krijg je opdrachten mee, waarmee je het geleerde direct in praktijk brengt. Zo merk je tijdens het jaar al dat je meer bereikt.

Resultaat

Dankzij de contacten met vakgenoten bouw je ervaring op voor tien. Je wordt een daadkrachtiger Agile transitieleider, kunt teams effectiever coachen en vergroot je invloed in het netwerk van stakeholders, management en directie. Je hebt meer energie, zelfvertrouwen en oplossend vermogen.

Je stimuleert actief de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van medewerkers en kunt interventies gerichter inzetten. Je krijgt meer plezier in je werk omdat je steviger in je schoenen staat en elke situatie aankunt. Je hebt een toolkit in handen waardoor je effectiever keuzes kunt maken, waarmee je beter resultaten boekt.

Factsheet

 • 10 workshopdagen verdeeld over 5 blokken
 • 4 avonden met bedrijfsbezoeken en/of intervisie
 • 4 avonden huiswerk en voorbereiding voor het volgende blok
 • Verschillende trainers met elk hun eigen expertise
 • Persoonlijk Disc profiel
 • Persoonlijk 360 graden feedback profiel
 • Pakket met coach- en managementboeken
 • Prettig, centraal gelegen locatie – zakenhotel in het bos

Trainers

Martijn Nas

Martijn Nas en zijn collega’s werken al ruim tien jaar op het gebied van toegepaste psychologie binnen agile omgevingen in grote en middelgrote bedrijven. Martijn is opgeleid in Agile, Scrum, SAFe, neuro linguïstisch programmeren (NLP) en motiverende gespreksvoering (MVG). Hij is nationaal en internationaal een veelgevraagd sparringpartner, strategist en trainer.

Joline de Brauw

Joline de Brauw is partner bij Kwattaas. Zij leidt complexe verbetertrajecten binnen de maakindustrie en is een ervaren business coach op alle niveaus. Ze vormt een strategische sparringpartner voor directies, een objectieve facilitator bij teamcoaching en een spiegel in persoonlijke coachingtrajecten. Voorafgaand aan Kwattaas werkte ze zelf tien jaar in lijnmanagementfuncties.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit uitdagende programma? Neem dan contact op met een van de trainers en download hier de brochure van Team XQ. De eerstvolgende groep start op 13 september 2021.

De investering per persoon is € 4.750,- voor een heel jaar, inclusief alle bijeenkomsten en de bedrijfsbezoeken.

Een leven lang leren dat is voor iedereen belangrijk. En voor jou als coach van levensbelang. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van nieuwe opleidingen, het programma, gratis webinars en je ontvangt onze whitepapers over coaching als eerste.

  Je naam(*) Je e-mailadres (*) Workshop Bericht